Her er listet en række opskrifter på snacks og andre lækkerier. Bogstaverne efter overskriften angiver om opskriften er G: glutenfri M: mælkeproduktfri V: vegansk.
Chokoladebarer med græskar, (G, M (hvis den valgte chokolade er mælkefri), V)
Bund: 75 g mandler, 25 g cashewnødder, 8 bløde dadler, 1 spsk kokosolie
Blend alle ingredienser godt sammen og fordel dem i en 20 x 20 cm form med bagepapir i bunden. Tryk bunden godt sammen så den er ligeligt fordelt. Stil formen i fryseren.
Fyld: 250 g græskarpuré, 75 g cashewnødder opblødte i vand i 3 timer og afdryppede, 10 bløde dadler, 2 spsk tahin, 2 spsk kokosolie, 2 tsk honning, 1/2 tsk salt, 1/2 tsk kanel, 1/4 tsk stødt ingefær, 1/4 tsk kardemomme
Blend alle ingredienser til en hel glat konsistens. Tag formen ud af fryseren og fordel fyldet over bunden. Sæt den tilbage i fryseren igen i minimum 3 timer til den er helt fast.
Tag formen ud og skær bund med fyld ud i stykker på 1,5 cm X 4 cm. Stil barerne i fryseren mens du forbereder chokoladeovertrækket.
Overtræk: 300 g mørk chokolade med mindst 70 % kakao
Smelt chokoladen over et vandbad. Stik en gaffel i bunden af hver gaffel og dyp dem i chokoladen så de bliver flot overtrukket. Læg barerne på et fad med bagepapir og sæt fadet i fryseren til chokoladen er stivnet. Du kan opbevare barerne i en bøtte i fryseren i et par måneder. De skal serveres let optøede - de er allerbedst kolde!
Gulerodsmuffins med chokolade (G, M (hvis den valgte chokolade er mælkefri), V)
3 æg, 3 dl havregryn, 1 stort æble, 1 gulerod, 50 g chokolade, 25 g kokosolie (eller smør hvis du tåler det), 1 tsk kanel, 1 knivspids salt, 1 tsk honning.
Alt blendes sammen i en foodprocessor og bages i silikoneforme ved 200 grader varmluft i 18-20 min.
De kan også sagtens bruges som en lækker frokost dessert. Jeg laver ofte en kæmpe portion ad gangen og fryser dem ned. Så er det nemt lige at tage et par stykker op aftenen før og putte i madpakkerne.
Muffins med squash og chokolade (G, M (hvis den valgte chokolade er mælkefri), V)
180 g dadler (uden sten), 60 g kold kaffe (eller plantemælk), 60 g kokosolie, 1 stor banan, 1 tsk vaniljepulver, 1 tsk citronsaft, 200 g squash, revet (pres væden ud), 130 g havremel (eller blendet havregryn), 40 g kakaopulver, ½ tsk salt, 1,5 tsk bagepulver, ½ tsk natron, 100 g chokolade (hakket).
Bland havremel, kakao, salt, bagepulver og natron i skål. Kom dadler, kaffe, banan, vanilje, citron og 2/3 af squash i blender og blend til massen er cremet. Tilsæt melblandingen og blend kort ved lav hastighed, kun lige til alt er blandet. Kom dejen i en skål og vend de resterende 1/3 revet squash og hakket chokolade i dejen.
Fordel dejen i muffins forme. Bag store muffins ca. 25-30 min indtil en tandstik kommer ren ud eller med lidt chokolade siddende. For mindre muffins bag ca. 20-25 min, bages ved 175 gr varmluft.Lad muffins afkøle i formen ca. 10 min inden du flytter dem til en rist.
コメント