Start din dag med balance:
- heddalovenhoj7
- Jul 8
- 2 min read
Sunde morgenmadsopskrifter der giver energi og ro.
Hvordan du starter din dag, har stor betydning for både din energi, dit blodsukker og din fordøjelse. En morgenmad, der er sammensat med omtanke, kan være med til at skabe en stabil og nærende begyndelse på dagen – og det behøver hverken være besværligt eller kedeligt.
Her deler jeg morgenmadsopskrifter, der giver dig en balanceret fordeling af næringsstoffer, så du får en god start på dagen.
Du får en hel masse frugt, grønt og bær – rige på fibre, antioxidanter og farverige plantestoffer.
Der er protein i alle opskrifter – som mætter og stabiliserer dit blodsukker.
De indeholder sunde fedtstoffer – nødvendige for hormonproduktion og hjernefunktion.
Der er også komplekse kulhydrater – som giver vedvarende energi.
Måltiderne er nemme at lave, kan tilpasses årstiden og hjælper dig med at holde fokus, energi og ro resten af dagen.

Morgenomelet med spinat
2-3 æg, 1/2 revet gulerod, 1/2 avokado, 2 håndfulde spinat.
Pisk æg og den revne gulerod sammen, tilsæt lidt salt og peber. Steg omeletten i lidt oliven eller kokosolie til den er næsten gennemstegt. Put halvdelen af spinatenpå den åbne omelet og fold den sammen på midten. Læg den anden halvdel af spinaten på din tallerken. Flyt omeletten over på spinaten på tallerkenen og pynt på toppen med den halve avokado i skiver.

Køleskabsgrød med rødbede og bær
1 dl revet rødbede, 1 dl blåbær, 3 spsk chiafrø, 4 spsk havregryn, 1,5 dl mandel- eller soyamælk, citronsaft, revet ingefær, græskarkerner.
Køleskabsgrøden skal laves aftenen før. Her blander du grundigt revet rødbede, chiafrø, havregryn, plantemælk og citronsaft og sætter det på køl til næste dag. Om morgenen topper du med blåbær og græskarkerner.

Surdejsbrød med avokado og rejer
1 stor skive surdejsbrød (eller rugbrød), 1/2 avokado i tern, 1 håndfuld cherrytomater, 1 håndfuld rejer (friske eller stegt let på panden i hvidløg som her). Pynt gerne med purløg og top med lidt citronsaft, salt og peber!
Spis evt et æble hvis du er mere sulten efter den lækre mad.

Æggemuffins
2 æg, 1 håndfuld cherrytomater i kvarte, 1/2 rød peberfrugt i tern, 1 håndfuld forårsløg hakket groft, 2 spsk havregryn. Bærskål: 1 dl blandede bær/ frugt og 1 håndfuld mandler.
Pisk æggene med havregryn og bland med grønt og lidt salt og peber. Bag i muffinforme ved 180 °C i ca. 20 min. Server med bærskål og mandler.

Grøn grød/ grøn smoothie
1 spsk hørfrø, 1-2 dl vand, 1/2 dl mandler, 1 meget moden pære, 2 stykker frossen spinat, 100 g broccoli, 1/4 citron (med skræl, uden kerner).
Blend hele herligheden i en god blender, så smoothien bliver glat og blød. Tilsæt den mængde vand, der giver din fortrukne konsistens. Er grøden tyk, kan den spises som yoghurt med topping som fx kiwi, granola, hakkede nødder eller bær.


Comments